Az alkotó

Emma Megitt

A Pee&Poo márkát 2004 végén Stockholmban találta ki Emma Megitt, aki akkor diplomázott grafikai tervezésből. Pee&Poo (Csöpp és Potty) kettőse esztétikai és nevelési elemeket egyaránt magába foglal, így sikeressé vált a gyerekek és hasonlóképp a felnőttek között is. Csöpp és Potty segítőtársai a kisgyerekeknek a szobatisztaságra nevelés, a bilitréning során, de ölelgethető barátok is egyben.

Emma először nem gondolt rá, hogy a figurákat gyártania kellene, de a tervekkel elindított honlapot nagyon rövid idő alatt tízezrek látták, árakat és szállítási időpontot kérdeztek Emmától. Így kezdődött el a figurák gyártása.

"Sigmund Freud megállapította, hogy a gyerekek a bélmozgásuk megszállottjai. Most, 100 évvel később pedig megjelent a piacon egy játék, ami épp ezt a piaci rést hivatott betölteni. Pee&Poo (Csöpp és Potty), egy sárga cseppecske és egy tagbaszakadt barna massza ezen a nyáron kerülnek a polcokra Nagy-Britanniában.

A toalett humor figurák tervezője Emma Megitt, Svédországban nőtt fel, apja Manchesterből származik. A 32 éves tervezőnőnek az ötlet akkor pattant ki a fejéből, amikor grafikai tervezést tanult a göteborgi egyetemen." - írta Pee és Poo történetéről a Metro c. lap az Egyesült Királyságban .

http://www.metro.co.uk

Vissza a lap tetejére